Hunajalla ja punajuurella glaseerattua lohta ja wasabikastiketta sokeriton

Hunajalla ja punajuurella glaseerattua lohta ja wasabikastiketta sokeriton
15 min.
534 kcal
SteviaSweet Honey



Ainekset 6 annosta


Lohi
600 g nahallista, ruodotonta lohifileetä
2 (200 g) punajuurta
1 rkl fenkolinsiemeniä
50 g karkeaa merisuolaa
4 rkl SteviaSweet Honey

Wasabikastike
200 g ranskankermaa
1 1/2 tl wasabia
1 tl SteviaSweet Honey
1/4 tl suolaa
  mustapippuria

Tarjoiluun
6 täysjyväsämpylää
  rucolaa
  tuoretta tilliä
Takaisin

Valmistus sokeriton

 
  1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
  2. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa tai pussissa kaulimen avulla.
  3. . Aseta lohifilee syvälle lautaselle tai vadille nahkapuoli alaspäin. Sekoita punajuuriraaste, suola ja fenkolinsiemenet keskenään ja hiero lohen pintaan. Anna suolaantua jääkaapissa tunnin ajan.
  4. Käännä lohi tunnin jälkeen ja peitä nahkapuoli punajuuriseoksella. Anna maustua vielä tunti.
  5. Kuumenna uuni 225 °C.
  6. Pyyhi lohi puhtaaksi punajuuresta ja aseta leivinpaperin päälle uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sivele puolet SteviaSweet HoneySweet kalan pintaan ja laita kala uuniin.
  7. Kypsennä 10 minuuttia ja sivele loppu SteviaSweet HoneySweet kalan pintaan. Jatka kypsentämistä vielä 8–10 minuuttia.
  8. Anna kalan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  9. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi hyvän leivän, tuoreen tillin, rucolan ja wasabikastikkeen kera.

Ravintoarvot per annos

534 kcal
224 kJ
38 Proteiinia g
47 Hiilihydraatit g
21.5 Rasvaa g
13 Säästetyt kcal sokerista