Hunajalla ja punajuurella glaseerattua lohta ja wasabikastiketta sokeriton
15 min.
534 kcal
SteviaSweet Honey
Ainekset 6 annosta
Lohi
600 g |
nahallista, ruodotonta lohifileetä |
2 (200 g) |
punajuurta |
1 rkl |
fenkolinsiemeniä |
50 g |
karkeaa merisuolaa |
4 rkl |
SteviaSweet Honey |
Wasabikastike
200 g |
ranskankermaa |
1 1/2 tl |
wasabia |
1 tl |
SteviaSweet Honey |
1/4 tl |
suolaa |
|
mustapippuria |
Tarjoiluun
6 |
täysjyväsämpylää |
|
rucolaa |
|
tuoretta tilliä |
Takaisin
Valmistus sokeriton
- Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
- Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa tai pussissa kaulimen avulla.
- . Aseta lohifilee syvälle lautaselle tai vadille nahkapuoli alaspäin. Sekoita punajuuriraaste, suola ja fenkolinsiemenet keskenään ja hiero lohen pintaan. Anna suolaantua jääkaapissa tunnin ajan.
- Käännä lohi tunnin jälkeen ja peitä nahkapuoli punajuuriseoksella. Anna maustua vielä tunti.
- Kuumenna uuni 225 °C.
- Pyyhi lohi puhtaaksi punajuuresta ja aseta leivinpaperin päälle uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sivele puolet SteviaSweet HoneySweet kalan pintaan ja laita kala uuniin.
- Kypsennä 10 minuuttia ja sivele loppu SteviaSweet HoneySweet kalan pintaan. Jatka kypsentämistä vielä 8–10 minuuttia.
- Anna kalan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi hyvän leivän, tuoreen tillin, rucolan ja wasabikastikkeen kera.
Ravintoarvot per annos
534 |
kcal |
224 |
kJ |
38 |
Proteiinia g |
47 |
Hiilihydraatit g |
21.5 |
Rasvaa g |
13 |
Säästetyt kcal sokerista |