Grillattua sydänsalaattia ja kananpojan rintafileetä sokeriton

Grillattua sydänsalaattia ja kananpojan rintafileetä sokeriton
15 min.
251 kcal
SteviaSweet Honey



Ainekset 4 annosta

 
4 kpl (600 g) broilerin rintafileetä
4 kpl (400 g) sydänsalaattia

Aasialainen BBQ-marinadi
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl SteviaSweet Honey​
1 tl chilitahnaa (esim. sambal oelek)
2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
valkosipulin kynttä hienonnettuna
Takaisin

Valmistus sokeriton

 
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Yhdistä puolet marinadista ja broilerin rintafileet keskenään esimerkiksi pienessä pussissa, niin marinadi levittyy tasaisesti joka puolelle. Anna maustua puoli tuntia.
  2. Halkaise sydänsalaatit pituussuunnassa kahteen osaan ja huuhtele hyvin. Valuta kuivaksi. Sudi salaattien leikattu pinta marinadilla ja grillaa kuumalla lämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Laita sivuun odottamaan.
  3. Kun broileri on maustunut, pyyhkäise suurimmat marinadit pois lihan pinnasta. Grillaa ensin hyvä väri rintafileen molemmille puolille niin, että lihan pinta sulkeutuu. Pienennä sitten lämpöä ja jatka grillaamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja lihasneste kirkasta. Anna lihan vetäytyä viisi minuuttia ennen leikkaamista.
  4. Asettele salaatti ja leikkaa broileri tarjoiluvadille. Lusikoi loppu marinadi niiden pinnalle ja koristele kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ravintoarvot per annos

251 kcal
1054 kJ
39.5 Proteiinia g
6.5 Hiilihydraatit g
7 Rasvaa g
62 Säästetyt kcal sokerista