Hunaja-fenkoliporkkanat ja paahdetut kikherneet

Hunaja-fenkoliporkkanat ja paahdetut kikherneet
45 min.
186 kcal
SteviaSweet Honey



Ainekset 4 annosta

500 g uuden sadon porkkanoita
2 tl fenkolin siemeniä
1/2 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl SteviaSweet Honey

Kikherneet
250 g kypsiä kikherneitä
1 tl SteviaSweet Honey
2 tl oliiviöljyä
1 tl currya
1/4 tl suolaa
Takaisin

Valmistus


Esikuumenna uuni 200 °C.

Pese porkkanat huolellisesti ja kuori tarvittaessa. Murskaa fenkolinsiemeniä hiukan huhmaressa tai leikkuulaudan päällä pienen kattilan avulla. Kaada ruokalusikallinen oliiviöljyä uunipellille. Halkaise valkosipuli leveyssuunnassa kahtia ja hiero öljy sipulinpuolikkaalla pellin pinnalle. Näin saat öljyyn riittävästi valkosipulin makua.
Jätä ohuemmat porkkanat kokonaisiksi ja halkaise isommat pituussuunnassa kahteen osaan. Laita ne uunipellille ja ripottele pinnalle fenkolinsiemenet, suola ja SteviaSweet HoneySweet. Lisää joukkoon myös valkosipulin kynnet. Sekoita hyvin ja paahda uunissa noin 10 minuuttia.
 
Huuhtele kikherneet ja laita ne uunivuokaan yhdessä mausteiden kanssa. Sekoita ja pane paahtumaan, kun porkkanat ovat olleet uunissa 10 minuuttia. Paahda kikherneitä ja porkkanoita vielä 10-15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Yhdistä tuotteet ja nauti.
Ravintoarvot per annos
186 kcal
781 kJ
6 Proteiinia g
25.5 Hiilihydraatit g
6.5 Rasvaa g