Hunaja-mantelikakku ja appelsiinisalaattia

Hunaja-mantelikakku ja appelsiinisalaattia
15 min.
179 kcal
SteviaSweet Honey



Ainekset 12 annosta

Hunaja-mantelikakku
75 g voita
2 kananmunaa
1/2 dl SteviaSweet Honey
3 dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhoa 
2 tl leivinjauhetta  
1 dl maitoa
1/2  appelsiinin kuoret raastettuna

Kuorrutus
200 g tuorejuustoa
1 rkl   SteviaSweet Honey 
2 appelsiinia
1 verigreippi
1 rkl mantelirouhetta
Takaisin

Valmistus 


Laita uuni lämpenemään 175 °C.

Voitele irtopohjavuoan (Ø 20cm) reunat ja pingota pohjalle pala leivinpaperia. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta appelsiinista kuori. Vatkaa kananmunat ja SteviaSweet HoneySweet kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon varovasti nostellen. Lisää appelsiinin kuori, sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia.Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hiukan. Kumoa kakku ylösalaisin ja pistele siihen muutama reikä haarukalla.
 
Leikkaa appelsiinit ja verigreippi segmenteiksi. Kostuta kakku kevyesti sitruksista irtoavalla mehulla. Sekoita SteviaSweet HoneySweet tuorejuuston joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä tuorejuusto kakun pinnalle ja viimeistele koristelu appelsiinin ja verigreipin lohkoilla ja mantelirouheella.
Ravintoarvot per annos
179 kcal
754 kJ
7.5 Proteiinia g
18 Hiilihydraatit g
8 Rasvaa g