Kotitekoiset pikkelssit sokeriton (vegaaninen)

Kotitekoiset pikkelssit sokeria (vegaaninen)
20 min.
70 kcal
SteviaSweet Crystal

Ainekset 2 annosta


Tulinen vihannespikkelssi
50 g kurkkua
50 g porkkanaa
50 g kukkakaalia
1 pieni punasipuli

Liemi
1 dl vettä
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 rkl SteviaSweet Crystal
1/2 chili
2 valkosipulin kynttä

Pikkelöidyt tomaatit
 200 g pieniä luumu- tai kirsikkatomaatteja

Liemi
1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 dl vettä
1/2 rkl SteviaSweet Crystal
1/2 tl suolaa
1 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
5 oksaa tuoretta timjamia
Takaisin

Valmistus ilman sokeria

 
  1. Kuori kurkku, porkkana ja sipuli. Leikkaa vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi ja sekoita vihannekset keskenään kulhossa. Pistele tomaatteihin pieniä reikiä niin, että kuori hiukan rikkoutuu. Laita tomaatit omaan astiaan odottamaan.
  2. Mittaa vihannespikkelssin liemiainekset kattilaan ja hienonna mukaan chili ja valkosipuli. Tee sama tomaattiliemen raaka-aineille. Kiehauta molemmat liemet ja kaada kuumana omiin astioihinsa, toinen vihannesten ja toinen tomaattien päälle.
  3. Anna pikkelssien jäähtyä ja maustua viileässä tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa pikkelssejä grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai kulhoruokien kera.

Ravintoarvot per annos

70 kcal
294 kJ
3 Proteiinia g
11.5 Hiilihydraatit g
0.5 Rasvaa g
91 Säästetyt kcal sokerista