Valmistus
Laita uuni lämpenemään 175 °C.
Mittaa jauhot ja voi kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 15 minuuttia piiraspainon alla. Laita leivinpaperi tiiviisti pohjan päälle ja täytä se kuivatuilla herneillä tai linsseillä, jotta reunat eivät valu pohjan paistuessa.
Valmista täyte pohjan paistuessa. Valitse 12 ehjintä pähkinää koristeeksi. Pilko loput pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata voi kattilassa.
Lisää
SteviaSweet HoneySweet ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Levitä pähkinärouhe esikypsennetylle piiraspohjalle, kaada hunajaseos päälle ja koristele pinta kokonaisilla pähkinöillä.
Paista piirasta ensin 175 °C 20 minuuttia, laske lämpö 150 °C ja paista vielä puoli tuntia. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
Ravintoarvot per annos
311 |
kcal |
1306 |
kJ |
5.5 |
Proteiinia g |
21.5 |
Hiilihydraatit g |
23 |
Rasvaa g |