
Jouluhalko
Joulun jälkiruoka Ranskasta: Jouluhalko, suklaan, puolukoiden ja mascarponen maukas sekoitus, lumoaa rakkaasi.
Ravintoarvot per annos
Valmistus ilman sokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää SteviaSweet Crystal vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele seos varovasti sekaisin lastan tai nuolijan avulla. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Ota uunista ja kumoa kakkulevy toisen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja valmista täyte.
Vaahdota jogurtti, mascarpone, SteviaSweet Crystal ja vanilja tiiviiksi vaahdoksi. Kostuta kakkulevyä vedellä, jos se on ehtinyt kovettua. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri leivinpaperin avulla tiiviille rullalle kuten kääretorttu. Kiedo rulla vielä tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Sulata kuorrutteen suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa. Lisää rankankerma joukkoon voimakkaasti vatkaten. Levitä kreemi rullatun tortun pinnalle ja muotoile puunrunkoa muistuttavia kuviota. Viimeistele koristelu karpaloilla ja rosmariinilla.
Voit halutessasi muotoilla runkoon oksia leikkaamalla rullasta pieniä paloja ja asettamalla ne kääretortun päälle.
Ainekset 12 annosta
Kääretorttupohja
3 | kananmunaa |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 dl | perunajauhoja |
2 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
1 dl | rasvatonta jogurttia |
200 g | mascarponejuustoa |
1 rkl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | jauhettua vaniljaa |
Kuorrutus
100 g | tummaa suklaata |
100 g | ranskankermaa |
Kuorrutus
50 g | karpaloita |
tuoretta rosmariinia |