Hasselpähkinäinen joulukeksi
Jouluna keskipisteenä pitäisi olla rakkaus ja pöydässä itse tekemiäsi kanelia, inkivääriä ja mausteneilikkaa sisältäviä hasselpähkinäkeksejä.
Ravintoarvot per annos
88
kcal
372
kj
1.5
Proteiinia
5
Hiilihydraatit
7
Rasva
Valmistus ilman sokeria
- Vaahdota pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja kääntele varovasti taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
- Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa molemmat tangot 16 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi. Laita pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paina pikkuleipien keskelle kokonainen hasselpähkinä.
- Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Ainekset 32 annosta
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | SteviaSweet Jauhe |
| 1 | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | hasselpähkinäjauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | jauhettua kanelia |
| 1/4 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1/4 tl | jauhettua neilikkaa |
Tarjoiluun
| 32 | hasselpähkinää |
