 
        Kotitekoiset pikkelssit (vegaaninen)
Helppo vihannespikkelssi ilman sokeria: värikkäät vihannekset maistuvat mainiolta välipalana tai grilliruoan lisukkeena.
Ravintoarvot per annos
70
              kcal
            294
              kj
            3
              Proteiinia
            11.5
              Hiilihydraatit
            0.5
              Rasva
            91
              Säästetyt kcal sokerista
            Valmistus ilman sokeria
- Kuori kurkku, porkkana ja sipuli. Leikkaa vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi ja sekoita vihannekset keskenään kulhossa. Pistele tomaatteihin pieniä reikiä niin, että kuori hiukan rikkoutuu. Laita tomaatit omaan astiaan odottamaan.
- Mittaa vihannespikkelssin liemiainekset kattilaan ja hienonna mukaan chili ja valkosipuli. Tee sama tomaattiliemen raaka-aineille. Kiehauta molemmat liemet ja kaada kuumana omiin astioihinsa, toinen vihannesten ja toinen tomaattien päälle.
- Anna pikkelssien jäähtyä ja maustua viileässä tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa pikkelssejä grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai kulhoruokien kera.
Ainekset 2 annosta
Tulinen vihannespikkelssi
| 50 g | kurkkua | 
| 50 g | porkkanaa | 
| 50 g | kukkakaalia | 
| 1 | pieni punasipuli | 
Liemi
| 1 dl | vettä | 
| 1/2 dl | riisiviinietikkaa | 
| 1 rkl | SteviaSweet Crystal | 
| 1/2 | chili | 
| 2 | valkosipulin kynttä | 
Pikkelöidyt tomaatit
| 200 g | pieniä luumu- tai kirsikkatomaatteja | 
Liemi
| 1/2 dl | vaaleaa balsamiviinietikkaa | 
| 1/2 dl | vettä | 
| 1/2 rkl | SteviaSweet Crystal | 
| 1/2 tl | suolaa | 
| 1 | valkosipulin kynttä | 
| 1/2 | sitruunan kuori raastettuna | 
| 5 | oksaa tuoretta timjamia | 
