Halloumi-parsavartaat

Halloumi-parsavartaat
15 min.
281 kcal
SteviaSweet Neste



Ainekset 4 annosta

500 g tuoretta vihreää parsaa
250 g halloumijuustoa

Kastike
2 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiinin kuorta
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
10 tippaa SteviaSweet Neste

Tarjoiluun
  varrastikkuja liotettuina
  minisalaatteja tai krassia
Takaisin

Valmistus 


Laita halloumi likoamaan kylmään veteen. (Se vähentää juuston suolaisuutta.)
 
Pätkäise parsojen kovat tyvet pois. Leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä parsoja muutama minuutti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma vesi pois ja upota parsat hetkeksi jääkylmään veteen.
Valuta halloumi ja leikkaa se kahdeksaan suorakaiteen muotoiseen palaan. Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 2 halloumipalaa ja 6 parsapalaa. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
 
Grillaa parsa-halloumivartaita molemmin puolin noin 2-3 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa. Annostele vartaat lautasille ja valuta päälle appelsiinikastiketta. Koristele annos salaatilla tai krassilla.
Ravintoarvot per annos
281 kcal
1179 kJ
17 g Proteiinia
6 g Hiilihydraatit
21 g Rasvaa