Hasselpähkinäinen joulukeksi
15 min.
88 kcal
SteviaSweet Jauhe
Ainekset 32 annosta
200 g |
voita |
1 1/2 dl |
SteviaSweet Jauhe |
1 |
kananmuna |
3 dl |
vehnäjauhoja |
1/2 dl |
hasselpähkinäjauhetta |
1 tl |
leivinjauhetta |
1 1/2 tl |
jauhettua kanelia |
1/4 tl |
jauhettua inkivääriä |
1/4 tl |
jauhettua neilikkaa |
Tarjoiluun
Katso kaikki reseptit
Valtismus
Vaahdota pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja kääntele varovasti taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa molemmat tangot 16 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi. Laita pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paina pikkuleipien keskelle kokonainen hasselpähkinä.
Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Ravintoarvot per annos
88 |
kcal |
372 |
kJ |
1.5 |
Proteiinia g |
5 |
Hiilihydraatit g |
7 |
Rasvaa g |