Höylätty parsasalaatti
Salaatti, jossa höylättyä parsaa, kurkkua, herneitä ja kananmunaa: terveellinen ✓ raikas ✓ värikäs ✓ Kenties uusi lempiruokasi?
Ravintoarvot per annos
242
kcal
1015
kj
10.5
Proteiinia
8.5
Hiilihydraatit
18.5
Rasva
5
Säästetyt kcal sokerista
Valmistus ilman sokeria
- Keitä kananmunia 8-10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Napsauta parsoista puumaiset tyvet pois. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Leikkaa kurkku ohuiksi lastuiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Ota herneet sulamaan.
- Purista limen mehu kulhoon. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja SteviaSweet Jauhe. Viipaloi valkosipulin kynsi mukaan. Nypi yrteistä lehdet, hienonna ja lisää kastikkeeseen.
- Sekoita yrttikastike parsalastujen joukkoon. Yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
Ainekset 4 annosta
| 4 | kananmunaa |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 100 g | kurkkua |
| 50 g | kevätsipulia |
| 100 g | pakasteherneitä |
| 100 g | valmista salaattisekoitusta |
Yrttikastike
| 1/2 | limen mehu |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 2 tl | SteviaSweet Jauhe |
| 1 | valkosipulin kynsi |
| 10 g | mintun ja basilikan lehtiä |
Tarjoiluun
| parmesaanijuustoa |
