Karamellisoitu sipuli-tattipasta sokeriton

Karamellisoitu sipuli-tattipasta sokeriton
20 min.
429 kcal
SteviaSweet Jauhe



Ainekset 4 annosta


Karamellisoitu sipuli
3 (500 g) isoa keltasipulia
2 rkl öljyä
1 iso oksa tuoretta rosmariinia 
1 rkl SteviaSweet Jauhe
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Paistetut tatit
300 g tuoreita tatteja (tai herkkusieniä)
valkosipulin kynttä
1 tl rypsiöljyä
  suolaa
  pippuria
350 g fettucine täysjyväpastaa

Tarjoiluun
  parmesaanijuustoa
  tuoretta lehtipersiljaa
Takaisin

Valmistus sokeriton

 
  1. Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa pitkittäin ohuiksi veneiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipulit ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpötila matalana koko ajan ja anna sipulin ruskistua ja kypsyä pikkuhiljaa.
  3. Hienonna rosmariini sipulin joukkoon.
  4. Nosta hiukan lämpötilaa, lisää loput ainekset ja kiehauta.
  5. Leikkaa sienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista sienet ja valkosipuli rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta huolellisesti, mutta säästä muutama desilitra keitinlientä.
  7. Sekoita karamellisoitu sipuli ja sienet pastan joukkoon. Lisää noin desilitra keitinlientä, niin saat pastan koostumuksesta samettisen ja kosteamman.
  8. Tarjoile parmesaaniraasteen ja tuoreen lehtipersiljan kanssa.

Ravintoarvot per annos

429 kcal
1801 kJ
16.5 Proteiinia g
63 Hiilihydraatit g
10 Rasvaa g
15 Säästetyt kcal sokerista