Karamellisoitu sipuli-tattipasta sokeriton
20 min.
429 kcal
SteviaSweet Jauhe
Ainekset 4 annosta
Karamellisoitu sipuli
3 (500 g) |
isoa keltasipulia |
2 rkl |
öljyä |
1 iso |
oksa tuoretta rosmariinia |
1 rkl |
SteviaSweet Jauhe |
1 rkl |
valkoviinietikkaa |
1 rkl |
vettä |
1/2 tl |
suolaa |
Paistetut tatit
300 g |
tuoreita tatteja (tai herkkusieniä) |
2 |
valkosipulin kynttä |
1 tl |
rypsiöljyä |
|
suolaa |
|
pippuria |
350 g |
fettucine täysjyväpastaa |
Tarjoiluun
|
parmesaanijuustoa |
|
tuoretta lehtipersiljaa |
Takaisin
Valmistus sokeriton
- Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa pitkittäin ohuiksi veneiksi.
- Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipulit ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpötila matalana koko ajan ja anna sipulin ruskistua ja kypsyä pikkuhiljaa.
- Hienonna rosmariini sipulin joukkoon.
- Nosta hiukan lämpötilaa, lisää loput ainekset ja kiehauta.
- Leikkaa sienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista sienet ja valkosipuli rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta huolellisesti, mutta säästä muutama desilitra keitinlientä.
- Sekoita karamellisoitu sipuli ja sienet pastan joukkoon. Lisää noin desilitra keitinlientä, niin saat pastan koostumuksesta samettisen ja kosteamman.
- Tarjoile parmesaaniraasteen ja tuoreen lehtipersiljan kanssa.
Ravintoarvot per annos
429 |
kcal |
1801 |
kJ |
16.5 |
Proteiinia g |
63 |
Hiilihydraatit g |
10 |
Rasvaa g |
15 |
Säästetyt kcal sokerista |