Kostutettu sitruunakakku
Hae inspiraatiota herkullisista, sokerittomista SteviaSweet resepteistämme. Nauti elämästä ja lempiruuistasi ilman lisäkaloreita!
Ravintoarvot per annos
354
kcal
1480
kj
6.6
Proteiinia
29
Hiilihydraatit
23.7
Rasva
Valmistus
Noin 23 x 8 cm:n kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan.
Sekoita voita, kunnes siihen muodostuu "huippuja". Lisää sokeri ja vaahdota seos.Lisää yksi muna kerrallaan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa. Lisää seokseen 2 sitruunan raastettu kuori. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
Voitele kakkuvuoka ja kaada seos siihen. Paista uunissa 180 asteessa 50-60 minuuttia.
Anna kakun hieman jäähtyä ja tee siihen sitten reikiä neulepuikolla tai pienellä puutikulla. Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri hyvin ja kostuta kakkua seoksella useita kertoja. Anna jäähtyä täysin.
Ainekset
| 250 g | huoneenlämpöistä voita |
| 125 g | |
| 4 | kananmunaa |
| 2 | luomusitruunaa |
| 250 g | jauhoja |
| 1 TL | leivinjauhetta |
| 1 | ripaus suolaa |
Kuorrutus
| 1 dl | sitruunamehua |
| 100 g | tomusokeria |
