Paahdettua kurpitsaa ja fetajuusto-kvinoasalaatti
15 min.
337 kcal
SteviaSweet Jauhe
Ainekset 4 annosta
Paahdettu kurpitsa
1 kg |
myskikurpitsaa |
2 |
valkosipulin kynttä |
1 rkl |
oliiviöljyä |
1/2 tl |
sambal oelek-chilitahnaa |
1/2 tl |
suolaa |
1 oksaa |
timjamia |
1 |
punasipuli |
200 g |
kypsiä kikherneitä |
Kvinoa
1 1/4 dl |
kvinoaa |
2 rkl |
oliiviöljyä |
1/2 dl |
valkoviinietikkaa |
1 1/2 tl |
SteviaSweet Jauhe |
1/2 tl |
suolaa |
1/2 |
ruukkua lehtipersiljaa |
Tarjoiluun
Katso kaikki reseptit
Valmistus ilman sokeria
- Laita uuni kuumenemaan 225 °C.
- Kuori ja halkaise kurpitsa pystysuunnassa. Poista siemenet lusikalla.
- Leikkaa kurpitsanpuolikkaat pystysuunnassa neljään osaan.
- Hienonna valkosipuli ja sekoita oliiviöljyn joukkoon yhdessä chilitahnan ja suolan kanssa.
- Laita kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja hiero joka puolelta mausteseoksella.
- Paahda uunissa 15 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa sipuli veneiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
- Lisää sipuli ja kikherneet kurpitsan joukkoon pellille ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä juoksevan, lämpimän veden alla.
- Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Mausta suolalla ja hienonna lehtipersilja mukaan.
- Lisää kastike hiukan jäähtyneen kvinoan sekaan.
- Murenna fetajuusto. Tarjoile paahdetun kurpitsan ja marinoidun kvinoan kanssa.
Ravintoarvot per annos
337 |
kcal |
1414 |
kJ |
12.5 |
Proteiinia g |
36.5 |
Hiilihydraatit g |
14.5 |
Rasvaa g |
45 |
Säästetyt kcal sokerista |