Paahdettua kurpitsaa ja fetajuusto-kvinoasalaatti sokeriton

Paahdettua kurpitsaa ja fetajuusto-kvinoasalaatti sokeriton
15 min.
337 kcal
SteviaSweet Jauhe



Ainekset 4 annosta


Paahdettu kurpitsa
1 kg myskikurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sambal oelek-chilitahnaa
1/2 tl suolaa
1 oksaa timjamia
1 punasipuli
200 g kypsiä kikherneitä

Kvinoa
1 1/4 dl kvinoaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 1/2 tl SteviaSweet Jauhe
1/2 tl suolaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Tarjoiluun
100 g fetajuustoa
Takaisin

Valmistus sokeriton

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 °C.
  2. Kuori ja halkaise kurpitsa pystysuunnassa. Poista siemenet lusikalla.
  3. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat pystysuunnassa neljään osaan.
  4. Hienonna valkosipuli ja sekoita oliiviöljyn joukkoon yhdessä chilitahnan ja suolan kanssa.
  5. Laita kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja hiero joka puolelta mausteseoksella.
  6. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  7. Kuori ja leikkaa sipuli veneiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  8. Lisää sipuli ja kikherneet kurpitsan joukkoon pellille ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
  9. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä juoksevan, lämpimän veden alla. 
  10. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Mausta suolalla ja hienonna lehtipersilja mukaan.
  11. Lisää kastike hiukan jäähtyneen kvinoan sekaan.
  12. Murenna fetajuusto. Tarjoile paahdetun kurpitsan ja marinoidun kvinoan kanssa.
     
     

Ravintoarvot per annos

337 kcal
1414 kJ
12.5 Proteiinia g
36.5 Hiilihydraatit g
14.5 Rasvaa g
45 Säästetyt kcal sokerista