Makea omenafocaccia

Makea omenafocaccia
15 min.
174 kcal
SteviaSweet Jauhe



Ainekset 2 annosta

2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai
11 g kananmuna
1 suolaa
3/4 tl sokeria
1 tl sokeria
1 dl SteviaSweet Jauhe
1 tl kardemummaa
1/2 dl rypsiöljyä 
7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun
  Kananmunaa

Pinnalle
200 g omenaa
2 rkl hasselpähkinärouhetta
2 rkl  SteviaSweet Jauhe
1 tl kanelia
Takaisin

Valtismus


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (kuivahiivaa käytettäessä 42 °C). Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
 
Lisää kanamuna, suola, sokeri, SteviaSweet Jauhe, kardemumma ja rypsiöljy. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.
 
Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
 
Leikkaa omenista kota irti omenaporalla. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Painele taikina uunivuokaan (24x30cm) ja voitele kananmunalla. Lisää omenaviipaleet. Ripottele hasselpähkinärouhe, kaneli ja SteviaSweet Jauhe pinnalle. Paista 200 °C uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Ravintoarvot per annos

174 kcal
733 kJ
5 Proteiinia g
25 Hiilihydraatit g
6 Rasvaa g