Vaniljainen murokakku ja raparperihilloketta sokeriton

Vaniljainen murokakku ja raparperihilloketta sokeriton
15 min.
191 kcal
SteviaSweet Crystal



Ainekset 12 annosta


Kakku
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl SteviaSweet Crystal
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
100 g smetanaa

Raparperihilloke
400 g raparperia
1 1/2 dl vettä
1 dl SteviaSweet Crystal
1 pss Vegegel
1 tl jauhettua vaniljaa
2 oksaa rosmariinia

Tarjoiluun
200 g rasvatonta kreikkalaista jogurttia
Takaisin

Valmistus sokeriton  

 
  1. Voitele ja jauhota pitkänomainen (vetoisuus noin 1l) kakku- tai leipävuoka.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Nypi voi, jauhot, SteviaSweet Crystal, vanilja ja leivinjauhe käsin murumaiseksi seokseksi. Sekoita smetana ja kanamunat keskenään. Kaada puolet smetanaseoksesta jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi käsivatkaimella.
  4. Toista sama lopulla nesteellä. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja laita kakku uuniin. Anna kakun paistua 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20-25 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  5. Huuhtele ja leikkaa raparperit noin sentin paloiksi. Mittaa vesi, SteviaSweet Crystal, hyytelöintiaine ja vanilja laakeaan kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää raparperit ja keitä seosta matalalla lämmöllä kannella peitettynä noin 10-15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Siirrä kattila sivuun liedeltä, lisää rosmariinin oksat ja anna maustua 15 minuuttia.
  6. Tarjoile kakku jälkiruoan tapaan. Leikkaa kakku viipaleiksi ja koristele jogurtilla ja raparperihillokkeella.
     

Ravintoarvot per annos

191 kcal
802 kJ
5.5 Proteiinia g
16.5 Hiilihydraatit g
11.5 Rasvaa g
121 Säästetyt kcal sokerista