Mustikka-mustaherukkapiiras mascarponetäytteellä
90 min.
329 kcal
SteviaSweet Crystal
Ainekset 8 annosta
Pohja
100 g |
voita |
1/2 dl (40 g) |
SteviaSweet Crystal |
2 1/2 dl (160 g) |
vehnäjauhoja |
1 tl |
leivinjauhetta |
1 tl |
kylmää vettä |
Täyte
250 g |
mascarponejuustoa |
1 dl (100 g) |
maustamatonta jugurttia |
1/2 |
sitruunan kuori raastettuna |
1 1/2 rkl |
SteviaSweet Crystal |
200 g |
mustikoita |
100 g |
mustaherukoita |
Katso kaikki reseptit
Valmistus
Nypi jääkaappikylmä voi,
SteviaSweet Crystal, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia ennen leipomista.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja kaada painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä tai riisinjyviä. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
Valmista täyte. Sekoita mascarpone, jugurtti, raastettu sitruunan kuori ja
SteviaSweet Crystal keskenään. Vaahdota seos kevyesti sähkövatkaimella.
Lusikoi täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja koristele pinta mustikoilla ja mustaherukoilla.
Ravintoarvot per annos
329 |
kcal |
1383 |
kJ |
5.5 |
Proteiinia g |
9 |
Hiilihydraatit g |
26 |
Rasvaa g |