Mustikka-mustaherukkapiiras mascarponetäytteellä

Mustikka-mustaherukkapiiras mascarponetäytteellä
90 min.
329 kcal
SteviaSweet Crystal



Ainekset 8 annosta

Pohja
100 g voita
1/2 dl (40 g) SteviaSweet Crystal
2 1/2 dl (160 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kylmää vettä

Täyte
250 g mascarponejuustoa
1 dl (100 g) maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 1/2 rkl SteviaSweet Crystal
200 g mustikoita
100 g mustaherukoita
Takaisin

Valmistus


Nypi jääkaappikylmä voi, SteviaSweet Crystal, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia ennen leipomista.
 
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja kaada painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä tai riisinjyviä. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
 
Valmista täyte. Sekoita mascarpone, jugurtti, raastettu sitruunan kuori ja SteviaSweet Crystal keskenään. Vaahdota seos kevyesti sähkövatkaimella.
 
Lusikoi täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja koristele pinta mustikoilla ja mustaherukoilla.
Ravintoarvot per annos
329 kcal
1383 kJ
5.5 g Proteiinia
9 g Hiilihydraatit
26 g Rasvaa