Mustikkainen jogurtti-juustokakku

Mustikkainen jogurtti-juustokakku
30 min.
252 kcal
SteviaSweet Crystal



Ainekset 10 annosta

Pohja
150 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
5 liivatelehteä
150 g mustikoita
1 dl kylmää vettä
2 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1/2 vaniljatanko

Koristeluun
1 liivatelehti
1/2 dl kylmää vettä
1/2 vaniljatanko
1 msk  SteviaSweet Crystal
100 g mustikoita    
Takaisin

Valmistus 


Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Laita vuoka kylmään.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Soseuta mustikat ja 100 ml vettä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Säästä puolet koristehyytelöä varten.
 
Sekoita kreikkalainen jogurtti, tuorejuusto, SteviaSweet Crystal, puolet vaniljasta ja puolet mustikkasoseesta keskenään. Käytä apuna sähkövatkainta, niin saat massasta tasaisen.
 
Purista liivatelehdet kuivaksi ylimääräisestä vedestä ja lisää ne jäljellä olevan mustikkasoseen joukkoon. Lämmitä seosta mikrossa tai kattilassa niin, että liivatelehdet sulavat. Kaada kuuma sose ohuena nauhana juustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja anna sen hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
 
Koristele kakku, kun se on hyytynyt muutaman tunnin. Liota liivate kylmässä vedessä pehmeäksi. Kiehauta vanilja ja vesi. Purista liivate kuivaksi vedestä ja lisää se kuumaan nesteeseen. Lisää mustikat ja SteviaSweet Crystal. Lusikoi seos kakun pinnalle ja anna hyytyä.

VINKKI! Kakun voi valmistaa myös vadelmista tai kirsikoista.
VINKKI! Koristehyytelön voi korvata tuoreilla marjoilla.

Ravintoarvot per annos

252 kcal
1060 kJ
5.5 Proteiinia g
20 Hiilihydraatit g
17 Rasvaa g