Nektariini-fetajuustosalaatti ja unikonsiemenkastiketta

Nektariini-fetajuustosalaatti ja unikonsiemenkastiketta
20 min.
172 kcal
SteviaSweet Neste



Ainekset 4 annosta

150 g vihreitä papuja
2 kypsää nektariinia (tai persikkaa)
150 g kurkkua
100 g fetajuustoa
  kourallinen mintunlehtiä
  kourallinen korianterinlehtiä

Kastike
1 pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
10 tippaa SteviaSweet Neste
1 rkl unikonsiemeniä
  suolaa, pippuria
Takaisin

Valmistus 


Valmista ensin kastike. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, Stevia Sweet Neste ja unikonsiemenet sipulin joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä, kunnes salaatti on valmis.
 
Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele pavut ja poista niistä kovat kannat. Lisää keitinveteen suolaa ja kypsennä papuja kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Jäähdytä pavut kylmässä vedessä. Kuivaa pavut keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä.
 
Paloittele kurkku ja nektariini. Sekoita pavut, kurkku ja nektariini keskenään kulhossa tai isolla lautasella. Murenna päälle fetajuustoa ja lisää kastike. Viimeistele salaatti tuoreilla yrteillä.
 
Nauti esimerkiksi grillatun broilerin tai kalan kera.
Ravintoarvot per annos
172 kcal
721 kJ
7 g Proteiinia
10 g Hiilihydraatit
11.5 g Rasvaa