Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri-suklaakakku
15 min.
285 kcal
SteviaSweet Jauhe



Ainekset 10 annosta

 
100 g tummaa suklaata
50 g voita
200 g punajuurta
2 1/2 dl SteviaSweet Jauhe
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
50 g maitoa
2 rkl mantelirouhetta
Takaisin

Valmistus


Laita uuni kuumenemaan 175 °C.

Sulata suklaa ja voi mikrossa miedolla teholla. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseos munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja raastettu punajuuri joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (ø 20cm).

Paista kakkua uunin keskitasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 °C ja jatka paistamista vielä 20-25 minuuttia. Valmista kuorrutus kakun jäähtyessä.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa miedolla teholla. Kiehauta maito ja kaada sulan suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
Ravintoarvot per annos
285 kcal
1197 kJ
7.5 g Proteiinia
27 g Hiilihydraatit
16 g Rasvaa