Raparperitiramisu

Raparperitiramisu
90 min.
355 kcal
SteviaSweet Crystal


Ainekset 6 annosta

Haudutettu raparperi
200 g raparperia
250 ml vettä
40 g SteviaSweet Crystal
1/2 sitruunan mehu ja kuoret
2 tuoretta rosmariinin oksaa

Mantelicrumble
50 g huoneenlämpöistä voita
20 g SteviaSweet Crystal
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl kookoshiutaleita

Mascarponevaahto
2 kananmunaa
20 g SteviaSweet Crystal
250 g mascarponejuustoa
Takaisin

Valmistus


Aloita tiramisun valmistus haudutetusta raparperista ja mantelicrumblesta. Nypi kaikki crumblen ainekset tasaiseksi muruksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 160 °C 15 - 20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä.
 
Leikkaa raparperit muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Kiehauta liemen ainekset, lisää raparperi ja hauduta 5 minuuttia tai kunnes raparperi pehmenee. Siivilöi liemi ja siirrä raparperit syrjään odottamaan. Säästä liemi myöhempää käyttöä varten.
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää SteviaSweet Crystal keltuaisten joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi. Sekoita mascarponejuusto keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
 
Kokoa tiramisu. Jätä ¼ mantelicrumblesta ja haudutetusta raparperista annosten koristeluun. Ripottele mantelimuru lasin tai annosmaljan pohjalle. Kostuta keksimuru ruokalusikallisella raparperilientä. Asettele raparperinpalat murun päälle ja täytä annosmaljat mascarponevaahdolla. Anna tiramisun tekeytyä kylmässä puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele annokset jäljellä olevalla mantelimurulla ja raparperin paloilla.
 
Voit valmistaa tiramisun myös tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ravintoarvot per annos
355 kcal
1492 kJ
8 Proteiinia g
9 Hiilihydraatit g
32 Rasvaa g