Sitruunainen vadelma hasselpaehkinaekakku

Sitruunainen vadelma hasselpaehkinaekakku
120 min.
560 kcal
SteviaSweet Jauhe



Ainekset 8 - 10 annosta

150 g voita
2 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
1 1/2 dl SteviaSweet Jauhetta ​
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa  


Sitruunakreemi
400 g mascarponejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 1/2 dl SteviaSweet Jauhetta
1 sitruunan kuoret 

Kostutus
1/2 dl sitruunan mehua 
1/2 dl kylmää vettä  
1/2 dl SteviaSweet Jauhetta

Tarjoiluun
150 g hasselpähkinöitä paahdettuna
200 g tuoreita vadelmia
Takaisin

Valmistus 


Laita uuni lämpenemään 200 °C.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hiukan. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Kaada voi leivontakulhoon ja lisää joukkoon kananmunat ja jogurtti. Sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (Ø 20 - 22) ja paista uunin keskitasolla 35 - 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
 
Sekoita ranskankerma ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Raasta joukkoon sitruunan kuoret ja lisää mascarponejuusto. Sekoita ainekset varovasti tasaiseksi massaksi.
 
Halkaise jäähtynyt kakku kahdeksi levyksi. Sekoita sitruunamehu, vesi ja SteviaSweet Jauhe keskenään ja kostuta levyt nesteellä. Jaa 1/3 sitruunakreemistä pohjan päälle, laita osa vadelmista kakun sisään ja peitä kannella. Levitä loppu kreemi kannen päälle ja koristele kakku vadelmilla ja hasselpähkinöillä.
Ravintoarvot per annos
560 kcal
2352 kJ
12 g Proteiinia
20 g Hiilihydraatit
48 g Rasvaa