Tofu kung pao (vegaaninen)

Tofu kung pao (vegaaninen)
30 min.
240 kcal
SteviaSweet Crystal



Ainekset 4 annosta

300 g tofua
1 rkl öljyä
 
2 paprikaa
1 iso porkkana
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
1/2 tl sichuaninpippuria
1/4 tl kuivattua chiliä
2 rkl öljyä

Kastike
1/2 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl SteviaSweet Jauhe

Tarjoiluun
1/2 dl suolapähkinöitä
4 rkl Kevätsipulia
4 rkl Korianteria
2 rkl tuoretta chiliä
Takaisin

Valmistus


Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla. Kuutioi tofu ja paista kuutiot rapeiksi öljyssä. Laita paistetut kuutiot hetkeksi sivuun odottamaan.
 
Kuutioi paprika ja viipaloi porkkana. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna öljy kuumaksi vokkipannulla tai kattilassa. Lisää paprika, porkkana, valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Paista hetki niin, että vihannekset saavat hiukan väriä.
 
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada vihannesten päälle. Anna kiehua hetki ja lisää rapeaksi paistetut tofukuutiot.
 
Viimeistele annos rouhituilla suolapähkinöillä, tuoreella korianterilla, kevätsipulilla ja chilillä. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kera.
Ravintoarvot per annos
240 kcal
1011 kJ
10 g Proteiinia
9.5 g Hiilihydraatit
18 g Rasvaa