Vadelma-pistaasisemifreddo

Vadelma-pistaasisemifreddo
30 min.
220 kcal
SteviaSweet Jauhe



Ainekset 10 annosta

4 kananmunan keltuaista
5 dl kermaa (38%)
2 dl SteviaSweet Jauhe
200 g vadelmia (tuoreita tai pakaste)
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

Tarjoiluun
vadelmia ja pistaasipähkinöitä
Takaisin

Valmistus 


Sekoita keltuaiset ja 1 dl kermaa sekaisin teräskulhossa. Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi saa poreilla kevyesti, mutta ei koskettaa kulhon pohjaa, jotta vaahto ei pala pohjaan. Vatkaa seosta vesihauteen päällä, kunnes sen tilavuus on tuplaantunut ja se on erittäin kuohkeaa. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja sekoita SteviaSweet Jauhe vaahdon joukkoon. Jäähdytä vaahto huoneenlämpöiseksi.
 
Vaahdota loppu kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna pistaasipähkinöitä pienemmiksi paloiksi. Yhdistä vaahdotettu kerma, pähkinät ja vadelmat munavaahtoon ja sekoita massa käännellen tasaiseksi. Kaada massa muovikelmulla vuorattuun vuokaan, peitä pinta kelmulla ja nosta pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jäätyä vähintään 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
 
Nosta vuoka huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa semifreddo tarjoiluastialle ja koristele vadelmilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Ravintoarvot per annos

220 kcal
924 kJ
4 Proteiinia g
4 Hiilihydraatit g
22.5 Rasvaa g