Vadelmilla koristeltu unikonsiemenkakku
90 min.
380 kcal
SteviaSweet Crystal
Ainekset 8 - 10 annosta
200 g |
pehmeää voita |
2 dl |
SteviaSweet Crystal |
2 |
kananmunaa |
1 |
appelsiinin raastettu kuori |
1 dl |
appelsiinin mehua |
1 dl |
maitoa |
4 dl |
vehnäjauhoja |
1 dl |
mantelijauhetta |
2 tl |
leivinjauhetta |
1/2 dl |
unikonsiemeniä |
Tarjoiluun
Takaisin
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Voitele kakkuvuoka (1,2 l) voilla. Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon makeutusaine. Jatka vatkaamista, kunnes makeutusaine on hiukan sulanut. Lisää kananmunat massaan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja raastettu appelsiinin kuori keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen nesteiden kanssa.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakku tummuu liikaa, laske lämpötila 150 °C. Anna kakun jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto ja makeutusaine kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintun oksilla.
Ravintoarvot per annos
380 |
kcal |
1596 |
kJ |
8.5 |
Proteiinia g |
22 |
Hiilihydraatit g |
29 |
Rasvaa g |