Broilerivartaat ja kevätkaali-hernesalaatti

50 min.
314 kcal
SteviaSweet Neste

Tästä pöytään satay-vartaita kaalisalaatin ja herneiden kera. Niihin eivät varmastikaan ihastu vain Aasia-fanit…

Ravintoarvot per annos

314
kcal
1318
kj
39
Proteiinia
10
Hiilihydraatit
13
Rasva

Valmistus

Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen. Leikkaa broilerinfileet pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada puolet broilerisuikaleiden joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa varhaiskaalisalaatti.

Poista kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa kaali neljään osaan ja poista kova kanta. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja hienonna tilli mukaan. Yhdistä kastike ja herneet suikaloidun kaalin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun vartaita kypsennetään.

Esikuumenna uuni 250 °C. Pujota broilerisuikaleet varrastikkuihin ja laita uunipellille. Kypsennä uunin yläosassa noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää. Sivele vartaat kypsennyksen jälkeen jäljelle jääneellä marinadilla ja nauti kaalisalaatin kera.

Ainekset 4 annosta

Broilerivartaat

500 g broilerin rintafileetä
2 rkl (50 g) makeuttamatonta maapähkinävoita
1/2 dl kookosmaitoa
1/2 tl vahvaa chilitahnaa
1 limen mehu
1/2 tl suolaa
20 droppar SteviaSweet Neste

Varhaiskaalisalaatti

300 g varhaiskaalia
100 g herneitä (tuore tai pakaste)
100 g maitorahkaa
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta tilliä
10 tippaa SteviaSweet Neste
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Käytetty tuote: