Broilerivartaat ja kevätkaali-hernesalaatti
Tästä pöytään satay-vartaita kaalisalaatin ja herneiden kera. Niihin eivät varmastikaan ihastu vain Aasia-fanit…
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen. Leikkaa broilerinfileet pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada puolet broilerisuikaleiden joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa varhaiskaalisalaatti.
Poista kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa kaali neljään osaan ja poista kova kanta. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja hienonna tilli mukaan. Yhdistä kastike ja herneet suikaloidun kaalin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun vartaita kypsennetään.
Esikuumenna uuni 250 °C. Pujota broilerisuikaleet varrastikkuihin ja laita uunipellille. Kypsennä uunin yläosassa noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää. Sivele vartaat kypsennyksen jälkeen jäljelle jääneellä marinadilla ja nauti kaalisalaatin kera.
Ainekset 4 annosta
Broilerivartaat
500 g | broilerin rintafileetä |
2 rkl (50 g) | makeuttamatonta maapähkinävoita |
1/2 dl | kookosmaitoa |
1/2 tl | vahvaa chilitahnaa |
1 | limen mehu |
1/2 tl | suolaa |
20 droppar | SteviaSweet Neste |
Varhaiskaalisalaatti
300 g | varhaiskaalia |
100 g | herneitä (tuore tai pakaste) |
100 g | maitorahkaa |
1 tl | Dijon-sinappia |
2 rkl | tuoretta tilliä |
10 tippaa | SteviaSweet Neste |
1/2 tl | suolaa |
mustapippuria myllystä |