Buddha bowl ilman sokeriton (vegaaninen)
Tämä bataattia, kikherneitä ja avokadoa sisältävä vegaaninen buddha bowl on erittäin tasapainoinen lounas, joka antaa sinulle uusia voimia.
Ravintoarvot per annos
641
kcal
2694
kj
13.5
Proteiinia
73
Hiilihydraatit
32.5
Rasva
100
Säästetyt kcal sokerista
Valmistus ilman sokeria
- Lämmitä uuni 225 °C. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita kikherneet ja bataattikuutiot keskenään uunivuokaan tai pellille ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunin ylätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat napakan kypsiä. Jos haluat bataatteihin enemmän väriä, käännä uunin grillivastus päälle muutamaksi minuutiksi.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Mausta kypsä bataatti-kikhernepaistos pienellä määrällä kastiketta. Jaa riisi kulhoihin, lisää avocado, hapankaali ja bataatit.
- Koristele annos tuoreilla yrteillä tai krassilla ja tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.
Ainekset 2 annosta
1 dl | tummaa riisiä / täysjyväriisiä |
100 g | kikherneitä |
300 g | bataattia |
1 rkl | oliiviöljyä |
1/2 tl | suolaa |
1 | avokado |
100 g | hapankaalia |
Tulinen maapähkinäkastike
2 rkl | karkeaa maapähkinävoita |
2 rkl | kylmää vettä |
1 rkl | limen mehua |
1 rkl | soijakastiketta |
1 tl | SteviaSweet Neste |
1 tl | Sambal oelek-chilitahnaa |
Koristeluun
Krasseja tai yrttejä |