Edamame-papu ja avokadosalaatti inkivääri-sitruskastikkeella

Salaatti:
4 | porkkanaa |
4 dl | pakastettuja soijapapuja |
2 | kypsää avokadoa |
1 dl | seesaminsiemeniä |
1 dl | tuoretta korianteria |
1 dl | tuoretta basilikaa |
Kastike:
1/2 | sitruunan mehu |
1 | limen mehu |
50 g | inkivääriä raastettuna |
1/2 tl | SteviaSweet Neste |
1/2 dl | seesamiöljyä |
2 dl | seesamiöljyä |
1 tl | suolaa |
pippuria myllystä |
Annoksia: 3-4
Valmista kastike. Purista sitruunan ja limen mehu. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetki. Kiehauta pavut nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori porkkanat ja tee niistä lastuja kuorimaveitsen avulla. Kuori ja kuutio avokado. Sekoita salaatin ainekset ja osa kastikkeesta keskenään ja tarjoile. Lisää kastiketta tarvittaessa.
Ravintoarvot per annos
646 | kcal |
2713 | kJ |
13.5 | Proteiinia g |
15.5 | Hiilihydraatit g |
60.5 | Rasvaa g |