
Granaattiomena ja briejuustocrostinit
Vaihtelua crostini-leipiin: Brie-juusto ja granaattiomena sopivat täydellisesti täysjyväpatongin seuraksi. Lisää päälle vielä ripaus tuoretta timjamia.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Halkaise yksi granaattiomena ja purista siitä mehu kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä niin, että mehua on 1 desilitra (100g). Lisää liivatejauhe ja SteviaSweet Crystal kattilaan ja kiehauta seos.
Leikkaa toisen granaattiomenan molemmista päistä pieni pala pois, jotta saat vaaleiden kalvojen muodostamat lohkot näkyviin (kuin appelsiinissa). Leikkaa hedelmä lohkoiksi kalvojen kohdalta. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet lohkoista. Kaada kiehautettu granaattiomenamehu siementen päälle ja jäähdytä seosta jääkaapissa tai pakastimessa, kunnes se hyytyy hillomaiseksi.
Viipaloi patonki ja levitä viipaleet pellille. Paahda uunissa 225 °C 5-10 minuuttia. Viipaloi juusto. Laita paahdettujen patonkiviipaleiden päälle juustoa ja granaattiomenahyytelöä. Koristele leivät tuoreella timjamilla.
Ainekset 8 annosta
Crostini
8 siivua | täysjyväpatonkia |
200 g | briejuustoa |
tuoretta timjamia |
Granaattiomenahyytelö
2 | granaattiomenaa |
1 rkl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | liivatejauhetta |