Grillattua zucchinia, sitruunaa, minttua ja ricottajuustoa

3-4 (1 kg) | kesäkurpitsaa |
1 1/2 EL | oliiviöljyä |
Marinadi
1 | sitruunan hienoksi raastettu kuori |
2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | suolaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
Tarjoiluun
100 g | pehmeää ricottajuustoa |
2 rkl | tuoretta minttua |
1/2 dl | paahdettuja saksanpähkinöitä |
- Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat.
- Leikkaa pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet ohuelti öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi joko grillissä tai parilapannussa.
- Nosta grillatut kesäkurpitsaviipaleet laakealle vadille.
- Sekoita sitruunan kuori, mehu, SteviaSweet Crystal, suola ja oliiviöljy keskenään.
- Sivele marinadi kesäkurpitsojen pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin 15–30 minuuttia.
- Lisää ricottanokareita, tuoretta minttua ja rouhittuja saksanpähkinöitä juuri ennen tarjoilua.
Ravintoarvot per annos
153 | kcal |
642 | kJ |
4 | Proteiinia g |
1 | Hiilihydraatit g |
15 | Rasvaa g |
10 | Säästetyt kcal sokerista |