Grillattua zucchinia, sitruunaa, minttua ja ricottajuustoa

15 min.
153 kcal
SteviaSweet Crystal

Marinoitua kesäkurpitsaa, minttua ja ricottaa: tämä terveellinen välimerellinen herkku onnistuu niin grillissä kuin pannullakin.

Ravintoarvot per annos

153
kcal
642
kj
4
Proteiinia
1
Hiilihydraatit
15
Rasva
10
Säästetyt kcal sokerista

 

  1. Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat.
  2. Leikkaa pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet ohuelti öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi joko grillissä tai parilapannussa.
  3. Nosta grillatut kesäkurpitsaviipaleet laakealle vadille.
  4. Sekoita sitruunan kuori, mehu, SteviaSweet Crystal, suola ja oliiviöljy keskenään.
  5. Sivele marinadi kesäkurpitsojen pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin 15–30 minuuttia.
  6. Lisää ricottanokareita, tuoretta minttua ja rouhittuja saksanpähkinöitä juuri ennen tarjoilua.
     
Takaisin

3-4 (1 kg) kesäkurpitsaa
1 1/2 EL oliiviöljyä

Marinadi

1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 tl SteviaSweet Crystal
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun

100 g pehmeää ricottajuustoa
2 rkl tuoretta minttua
1/2 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
Takaisin