Halloumi-parsavartaat

15 min.
281 kcal
SteviaSweet Neste

Tämä herkullinen grillausidea takaa nautinnollisen vegaanisen kesän: kokeile vartaitamme, joissa on tuoretta vihreää parsaa ja halloumijuustoa.

Ravintoarvot per annos

281
kcal
1179
kj
17
Proteiinia
6
Hiilihydraatit
21
Rasva

Laita halloumi likoamaan kylmään veteen. (Se vähentää juuston suolaisuutta.)
 
Pätkäise parsojen kovat tyvet pois. Leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä parsoja muutama minuutti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma vesi pois ja upota parsat hetkeksi jääkylmään veteen.
Valuta halloumi ja leikkaa se kahdeksaan suorakaiteen muotoiseen palaan. Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 2 halloumipalaa ja 6 parsapalaa. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
 
Grillaa parsa-halloumivartaita molemmin puolin noin 2-3 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa. Annostele vartaat lautasille ja valuta päälle appelsiinikastiketta. Koristele annos salaatilla tai krassilla.

Takaisin

500 g tuoretta vihreää parsaa
250 g halloumijuustoa

Kastike

2 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiinin kuorta
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
10 tippaa SteviaSweet Neste

Tarjoiluun

  varrastikkuja liotettuina
  minisalaatteja tai krassia
Takaisin