
Halloumi-parsavartaat
Tämä herkullinen grillausidea takaa nautinnollisen vegaanisen kesän: kokeile vartaitamme, joissa on tuoretta vihreää parsaa ja halloumijuustoa.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Laita halloumi likoamaan kylmään veteen. (Se vähentää juuston suolaisuutta.)
Pätkäise parsojen kovat tyvet pois. Leikkaa parsanvarret kahteen osaan. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä parsoja muutama minuutti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma vesi pois ja upota parsat hetkeksi jääkylmään veteen.
Valuta halloumi ja leikkaa se kahdeksaan suorakaiteen muotoiseen palaan. Pujota parsaa ja halloumia varrastikkuihin niin, että yhteen tikkuun tulee 2 halloumipalaa ja 6 parsapalaa. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Grillaa parsa-halloumivartaita molemmin puolin noin 2-3 minuuttia tai kunnes juusto on kuumaa. Annostele vartaat lautasille ja valuta päälle appelsiinikastiketta. Koristele annos salaatilla tai krassilla.
Ainekset 4 annosta
500 g | tuoretta vihreää parsaa |
250 g | halloumijuustoa |
Kastike
2 rkl | appelsiinimehua |
1 tl | appelsiinin kuorta |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
1/4 tl | suolaa |
mustapippuria | myllystä |
10 tippaa | SteviaSweet Neste |
Tarjoiluun
varrastikkuja liotettuina | |
minisalaatteja tai krassia | |