Hasselpähkinäinen joulukeksi

15 min.
88 kcal
SteviaSweet Jauhe

Jouluna keskipisteenä pitäisi olla rakkaus ja pöydässä itse tekemiäsi kanelia, inkivääriä ja mausteneilikkaa sisältäviä hasselpähkinäkeksejä.

Ravintoarvot per annos

88
kcal
372
kj
1.5
Proteiinia
5
Hiilihydraatit
7
Rasva

Valmistus ilman sokeria

  1. Vaahdota pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja kääntele varovasti taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
  3. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa molemmat tangot 16 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi. Laita pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paina pikkuleipien keskelle kokonainen hasselpähkinä.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

Ainekset 32 annosta

200 g voita
1 1/2 dl SteviaSweet Jauhe
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl jauhettua kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa

Tarjoiluun

32 hasselpähkinää

Käytetty tuote: