Höylätty parsasalaatti

10 min.
242 kcal
SteviaSweet Jauhe

Salaatti, jossa höylättyä parsaa, kurkkua, herneitä ja kananmunaa: terveellinen ✓ raikas ✓ värikäs ✓ Kenties uusi lempiruokasi?

Ravintoarvot per annos

242
kcal
1015
kj
10.5
Proteiinia
8.5
Hiilihydraatit
18.5
Rasva
5
Säästetyt kcal sokerista

Valmistus ilman sokeria

 

  1. Keitä kananmunia 8-10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Napsauta parsoista puumaiset tyvet pois. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Leikkaa kurkku ohuiksi lastuiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Ota herneet sulamaan.
  2. Purista limen mehu kulhoon. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja SteviaSweet Jauhe. Viipaloi valkosipulin kynsi mukaan. Nypi yrteistä lehdet, hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Sekoita yrttikastike parsalastujen joukkoon. Yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Ainekset 4 annosta

4 kananmunaa
250 g vihreää parsaa
100 g kurkkua
50 g kevätsipulia
100 g pakasteherneitä
100 g valmista salaattisekoitusta

Yrttikastike

1/2 limen mehu
1/2 dl rypsiöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria
2 tl SteviaSweet Jauhe
1 valkosipulin kynsi
10 g mintun ja basilikan lehtiä

Tarjoiluun

parmesaanijuustoa

Käytetty tuote: