Höylätty parsasalaatti
Salaatti, jossa höylättyä parsaa, kurkkua, herneitä ja kananmunaa: terveellinen ✓ raikas ✓ värikäs ✓ Kenties uusi lempiruokasi?
Ravintoarvot per annos
242
kcal
1015
kj
10.5
Proteiinia
8.5
Hiilihydraatit
18.5
Rasva
5
Säästetyt kcal sokerista
Valmistus ilman sokeria
- Keitä kananmunia 8-10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Napsauta parsoista puumaiset tyvet pois. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Leikkaa kurkku ohuiksi lastuiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Ota herneet sulamaan.
- Purista limen mehu kulhoon. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja SteviaSweet Jauhe. Viipaloi valkosipulin kynsi mukaan. Nypi yrteistä lehdet, hienonna ja lisää kastikkeeseen.
- Sekoita yrttikastike parsalastujen joukkoon. Yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
Ainekset 4 annosta
4 | kananmunaa |
250 g | vihreää parsaa |
100 g | kurkkua |
50 g | kevätsipulia |
100 g | pakasteherneitä |
100 g | valmista salaattisekoitusta |
Yrttikastike
1/2 | limen mehu |
1/2 dl | rypsiöljyä |
1/4 tl | suolaa |
mustapippuria | |
2 tl | SteviaSweet Jauhe |
1 | valkosipulin kynsi |
10 g | mintun ja basilikan lehtiä |
Tarjoiluun
parmesaanijuustoa |