Höylätty parsasalaatti

4 | kananmunaa |
250 g | vihreää parsaa |
100 g | kurkkua |
50 g | kevätsipulia |
100 g | pakasteherneitä |
100 g | valmista salaattisekoitusta |
Yrttikastike
1/2 | limen mehu |
1/2 dl | rypsiöljyä |
1/4 tl | suolaa |
mustapippuria | |
2 tl | SteviaSweet Jauhe |
1 | valkosipulin kynsi |
10 g | mintun ja basilikan lehtiä |
Tarjoiluun
parmesaanijuustoa | |
- Keitä kananmunia 8-10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Napsauta parsoista puumaiset tyvet pois. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Leikkaa kurkku ohuiksi lastuiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Ota herneet sulamaan.
- Purista limen mehu kulhoon. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja SteviaSweet Jauhe. Viipaloi valkosipulin kynsi mukaan. Nypi yrteistä lehdet, hienonna ja lisää kastikkeeseen.
- Sekoita yrttikastike parsalastujen joukkoon. Yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
Ravintoarvot per annos
242 | kcal |
1015 | kJ |
10.5 | Proteiinia g |
8.5 | Hiilihydraatit g |
18.5 | Rasvaa g |
5 | Säästetyt kcal sokerista |