Höylätty parsasalaatti
Salaatti, jossa höylättyä parsaa, kurkkua, herneitä ja kananmunaa: terveellinen ✓ raikas ✓ värikäs ✓ Kenties uusi lempiruokasi?
Ravintoarvot per annos
242
              kcal
            1015
              kj
            10.5
              Proteiinia
            8.5
              Hiilihydraatit
            18.5
              Rasva
            5
              Säästetyt kcal sokerista
            Valmistus ilman sokeria
- Keitä kananmunia 8-10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Napsauta parsoista puumaiset tyvet pois. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Leikkaa kurkku ohuiksi lastuiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Ota herneet sulamaan.
 - Purista limen mehu kulhoon. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja SteviaSweet Jauhe. Viipaloi valkosipulin kynsi mukaan. Nypi yrteistä lehdet, hienonna ja lisää kastikkeeseen.
 - Sekoita yrttikastike parsalastujen joukkoon. Yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
 
Ainekset 4 annosta
| 4 | kananmunaa | 
| 250 g | vihreää parsaa | 
| 100 g | kurkkua | 
| 50 g | kevätsipulia | 
| 100 g | pakasteherneitä | 
| 100 g | valmista salaattisekoitusta | 
Yrttikastike
| 1/2 | limen mehu | 
| 1/2 dl | rypsiöljyä | 
| 1/4 tl | suolaa | 
| mustapippuria | |
| 2 tl | SteviaSweet Jauhe | 
| 1 | valkosipulin kynsi | 
| 10 g | mintun ja basilikan lehtiä | 
Tarjoiluun
| parmesaanijuustoa | 
