Jouluhalko

20 min.
197 kcal
SteviaSweet Crystal

Joulun jälkiruoka Ranskasta: Jouluhalko, suklaan, puolukoiden ja mascarponen maukas sekoitus, lumoaa rakkaasi.

Ravintoarvot per annos

197
kcal
829
kj
5
Proteiinia
10
Hiilihydraatit
15.5
Rasva

Valmistus ilman sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 °C.

Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää SteviaSweet Crystal vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele seos varovasti sekaisin lastan tai nuolijan avulla. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Ota uunista ja kumoa kakkulevy toisen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja valmista täyte.

Vaahdota jogurtti, mascarpone, SteviaSweet Crystal ja vanilja tiiviiksi vaahdoksi. Kostuta kakkulevyä vedellä, jos se on ehtinyt kovettua. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri leivinpaperin avulla tiiviille rullalle kuten kääretorttu. Kiedo rulla vielä tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Sulata kuorrutteen suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa. Lisää rankankerma joukkoon voimakkaasti vatkaten. Levitä kreemi rullatun tortun pinnalle ja muotoile puunrunkoa muistuttavia kuviota. Viimeistele koristelu karpaloilla ja rosmariinilla.

Voit halutessasi muotoilla runkoon oksia leikkaamalla rullasta pieniä paloja ja asettamalla ne kääretortun päälle.

Ainekset 12 annosta

Kääretorttupohja

3 kananmunaa
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 dl rasvatonta jogurttia
200 g mascarponejuustoa
1 rkl SteviaSweet Crystal
1/2 tl jauhettua vaniljaa

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
100 g ranskankermaa

Kuorrutus

50 g karpaloita
tuoretta rosmariinia

Käytetty tuote: