Karamellisoitu sipuli-tattipasta

Karamellisoitu sipuli
3 (500 g) | isoa keltasipulia |
2 rkl | öljyä |
1 iso | oksa tuoretta rosmariinia |
1 rkl | SteviaSweet Jauhe |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | vettä |
1/2 tl | suolaa |
Paistetut tatit
300 g | tuoreita tatteja (tai herkkusieniä) |
2 | valkosipulin kynttä |
1 tl | rypsiöljyä |
suolaa | |
pippuria | |
350 g | fettucine täysjyväpastaa |
Tarjoiluun
parmesaanijuustoa | |
tuoretta lehtipersiljaa |
- Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa pitkittäin ohuiksi veneiksi.
- Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipulit ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpötila matalana koko ajan ja anna sipulin ruskistua ja kypsyä pikkuhiljaa.
- Hienonna rosmariini sipulin joukkoon.
- Nosta hiukan lämpötilaa, lisää loput ainekset ja kiehauta.
- Leikkaa sienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista sienet ja valkosipuli rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta huolellisesti, mutta säästä muutama desilitra keitinlientä.
- Sekoita karamellisoitu sipuli ja sienet pastan joukkoon. Lisää noin desilitra keitinlientä, niin saat pastan koostumuksesta samettisen ja kosteamman.
- Tarjoile parmesaaniraasteen ja tuoreen lehtipersiljan kanssa.
Ravintoarvot per annos
429 | kcal |
1801 | kJ |
16.5 | Proteiinia g |
63 | Hiilihydraatit g |
10 | Rasvaa g |
15 | Säästetyt kcal sokerista |