Karamellisoitu sipuli-tattipasta

20 min.
429 kcal
SteviaSweet Jauhe

Terveellistä täysjyväpastaa + karamellisoitua sipulia + metsältä tuoksuvia herkkutatteja = lautasellinen herkullisia kaloreita!

Ravintoarvot per annos

429
kcal
1801
kj
16.5
Proteiinia
63
Hiilihydraatit
10
Rasva
15
Säästetyt kcal sokerista

Valmistus ilman sokeria

 

  1. Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa pitkittäin ohuiksi veneiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipulit ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpötila matalana koko ajan ja anna sipulin ruskistua ja kypsyä pikkuhiljaa.
  3. Hienonna rosmariini sipulin joukkoon.
  4. Nosta hiukan lämpötilaa, lisää loput ainekset ja kiehauta.
  5. Leikkaa sienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista sienet ja valkosipuli rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta huolellisesti, mutta säästä muutama desilitra keitinlientä.
  7. Sekoita karamellisoitu sipuli ja sienet pastan joukkoon. Lisää noin desilitra keitinlientä, niin saat pastan koostumuksesta samettisen ja kosteamman.
  8. Tarjoile parmesaaniraasteen ja tuoreen lehtipersiljan kanssa.

Ainekset 4 annosta

Karamellisoitu sipuli

3 (500 g) isoa keltasipulia
2 rkl öljyä
1 iso oksa tuoretta rosmariinia 
1 rkl SteviaSweet Jauhe
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Paistetut tatit

300 g tuoreita tatteja (tai herkkusieniä)
valkosipulin kynttä
1 tl rypsiöljyä
  suolaa
  pippuria
350 g fettucine täysjyväpastaa

Tarjoiluun

  parmesaanijuustoa
  tuoretta lehtipersiljaa

Käytetty tuote: