![](https://www.mysteviasweet.fi/wp-content/uploads/sites/4/2023/06/201-karamellisoitu-sipuli-tattipasta-sokeriton-list-670x670.jpg)
Karamellisoitu sipuli-tattipasta
Terveellistä täysjyväpastaa + karamellisoitua sipulia + metsältä tuoksuvia herkkutatteja = lautasellinen herkullisia kaloreita!
Ravintoarvot per annos
429
kcal
1801
kj
16.5
Proteiinia
63
Hiilihydraatit
10
Rasva
15
Säästetyt kcal sokerista
Valmistus ilman sokeria
- Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa pitkittäin ohuiksi veneiksi.
- Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipulit ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpötila matalana koko ajan ja anna sipulin ruskistua ja kypsyä pikkuhiljaa.
- Hienonna rosmariini sipulin joukkoon.
- Nosta hiukan lämpötilaa, lisää loput ainekset ja kiehauta.
- Leikkaa sienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista sienet ja valkosipuli rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta huolellisesti, mutta säästä muutama desilitra keitinlientä.
- Sekoita karamellisoitu sipuli ja sienet pastan joukkoon. Lisää noin desilitra keitinlientä, niin saat pastan koostumuksesta samettisen ja kosteamman.
- Tarjoile parmesaaniraasteen ja tuoreen lehtipersiljan kanssa.
Ainekset 4 annosta
Karamellisoitu sipuli
3 (500 g) | isoa keltasipulia |
2 rkl | öljyä |
1 iso | oksa tuoretta rosmariinia |
1 rkl | SteviaSweet Jauhe |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | vettä |
1/2 tl | suolaa |
Paistetut tatit
300 g | tuoreita tatteja (tai herkkusieniä) |
2 | valkosipulin kynttä |
1 tl | rypsiöljyä |
suolaa | |
pippuria | |
350 g | fettucine täysjyväpastaa |
Tarjoiluun
parmesaanijuustoa | |
tuoretta lehtipersiljaa |