Kookos-nuudelikeitto ja tiikerirapuja

45 min.
393 kcal
SteviaSweet Jauhe

2 valkosipulinkynttä
sitruunaruohoa
3×3 cm kokoinen pala tuoretta inkivääriä
3 limen lehteä
1 punainen chili
1 rkl rypsiöljyä
6 dl kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1/2 dl SteviaSweet Jauhe
1 limen mehu
120 g tiikeriravun pyrstöjä
150 g täysjyvänuudelia

Tarjoiluun

Tuoretta korianteria
Limen lohkoja
Tuoretta chiliä renkaina
Takaisin

Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi sitruunaruoho. Murskaa sitruunaruohoa kevyesti työlautaa vasten. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli haluat vähemmän tulisuutta. Hienonna chili ja purista limen mehu.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää inkivääri, valkosipuli ja chili. Anna paahtua hetki. Kaada kasvisliemi kattilaan ja lisää sitruunaruoho ja limen lehdet. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia kannella peitettynä.

Lisää kookosmaito ja mausta kuuma keitto limen mehulla, kalakastikkeella ja makeutusaineella. Siivilöi liemi, jos haluat. Kypsennä nuudelit erikseen ohjeen mukaan ja annostele ne tarjoilukulhoihin.

Laita tiikeriravun pyrstöt kookosliemeen ja kiehauta liemi. Annostele kulhoihin nuudelien päälle. Tarjoile yhdessä korianterin, chilin ja limen lohkojen kanssa.

 

Ravintoarvot per annos

393 kcal
1652 kJ
12 Proteiinia g
30 Hiilihydraatit g
26 Rasvaa g