Kotitekoiset pikkelssit (vegaaninen)

Tulinen vihannespikkelssi
50 g | kurkkua |
50 g | porkkanaa |
50 g | kukkakaalia |
1 | pieni punasipuli |
Liemi
1 dl | vettä |
1/2 dl | riisiviinietikkaa |
1 rkl | SteviaSweet Crystal |
1/2 | chili |
2 | valkosipulin kynttä |
Pikkelöidyt tomaatit
200 g | pieniä luumu- tai kirsikkatomaatteja |
Liemi
1/2 dl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
1/2 dl | vettä |
1/2 rkl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | suolaa |
1 | valkosipulin kynttä |
1/2 | sitruunan kuori raastettuna |
5 | oksaa tuoretta timjamia |
- Kuori kurkku, porkkana ja sipuli. Leikkaa vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi ja sekoita vihannekset keskenään kulhossa. Pistele tomaatteihin pieniä reikiä niin, että kuori hiukan rikkoutuu. Laita tomaatit omaan astiaan odottamaan.
- Mittaa vihannespikkelssin liemiainekset kattilaan ja hienonna mukaan chili ja valkosipuli. Tee sama tomaattiliemen raaka-aineille. Kiehauta molemmat liemet ja kaada kuumana omiin astioihinsa, toinen vihannesten ja toinen tomaattien päälle.
- Anna pikkelssien jäähtyä ja maustua viileässä tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa pikkelssejä grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai kulhoruokien kera.
Ravintoarvot per annos
70 | kcal |
294 | kJ |
3 | Proteiinia g |
11.5 | Hiilihydraatit g |
0.5 | Rasvaa g |
91 | Säästetyt kcal sokerista |