Kurpitsakakku

20 min.
289 kcal
SteviaSweet Jauhe

Kurpitsakakku

300 g raastettua kurpitsaa (butternut)
3 kananmunaa
3 dl  SteviaSweet Jauhe
1 dl  öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä jauhettuna
2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
1 1/2 dl  SteviaSweet Jauhe
1/2 dl maitoa

Tarjoiluun

Raastettua kurpitsaa
Kurpitsansiemeniä
Takaisin

Laita uuni kuumenemaan 175 °C.

Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat ja pingota pohjalle pala leivinpaperia. Leikkaa kurpitsasta kuori pois ja raasta hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat kuohkeaksi. Lisää SteviaSweet Jauhe, öljy ja kurpitsaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia.
 
Anna kakun hieman jäähtyä ja irrota vuoasta. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella joukkoon pehmeä voi ja SteviaSweet Jauhe.
 
Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä päälle kolmasosa tuorejuustotäytteestä. Kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta ja nosta täytetyn pohjan päälle. Levitä loput tuorejuustosta kakun pinnalle ja reunoille. Viimeistele koristelu raastetulla kurpitsalla ja kurpitsansiemenillä.

Ravintoarvot per annos

289 kcal
1215 kJ
5.5 Proteiinia g
16.5 Hiilihydraatit g
22 Rasvaa g