Leipävanukas, haudutettua nektariinia ja vaniljakastiketta 

60 min.
329 kcal
SteviaSweet Jauhe

Eri puolilla maailmaa nautitaan leipävanukkaan erilaisia versioita. Mutta oletko jo maistanut sitä haudutettujen nektariinien ja vaniljakastikkeen kera?

Ravintoarvot per annos

329
kcal
1381
kj
11.5
Proteiinia
22
Hiilihydraatit
22
Rasva

Laita uuni kuumenemaan 175 °C.

Sulata voi ja käytä siitä pieni määrä uunivuoan (15 x 20cm) voiteluun. Kuutioi leipä noin 2 sentin paloiksi. Sekoita maito, muna, SteviaSweet Jauhe ja mantelirouhe sekaisin isossa kulhossa. Lisää mukaan mausteet ja leipäkuutiot ja anna seoksen turvota 10 minuuttia. Kaada massa uunivuokaan, valuta sula voi päälle ja paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia kunnes vanukas on hyytynyt.
 
Huuhtele nektariinit hyvin. Halkaise ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat lohkoiksi ja paloittele vielä kolmioiksi. Kiehauta vesi, SteviaSweet Jauhe ja appelsiinin mehu kattilassa. Lisää nektariinin palat ja appelsiinin raastettu kuori kuumaan liemeen ja anna marinoitua kannella tai tuorekelmulla peitettynä 15 minuuttia.
 
Valmista vielä vaniljakastike. Laita maito, kerma, vanilja ja SteviaSweet Jauhe kattilaan ja kiehauta. Erottele keltuaiset kulhoon. Kaada kuuma neste keltuaisten päälle koko ajan reippaasti sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja vatkaa seosta miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee ja vaahto pinnasta laskeutuu.
 
Tarjoile leipävanukas nektariinien ja vaniljakastikkeen kera.

Takaisin

25 g voita
150 g maalaisleipää
4 dl maitoa
2 kananmunaa
10 g SteviaSweet Jauhe
50 g mantelirouhetta
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua vaniljaa

Haudutettu nektariini

2 nektariinia
1/2 dl vettä
1/2 dl SteviaSweet Jauhe
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Vaniljakastike

1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
5 g SteviaSweet Jauhe​
1/2 tl jauhettua vaniljaa
3 kanamunan keltuaista
Takaisin