Makea omenafocaccia
Haluatko tehdä ohutleipäsi itse, mutta et samoin kuin kaikki muut? Leivo tämä makea focaccia, jossa on omenaa ja SteviaSweetin antamaa kevyttä makeutta!
Ravintoarvot per annos
Valtismus
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (kuivahiivaa käytettäessä 42 °C). Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
Lisää kanamuna, suola, sokeri, SteviaSweet Jauhe, kardemumma ja rypsiöljy. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
Leikkaa omenista kota irti omenaporalla. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Painele taikina uunivuokaan (24x30cm) ja voitele kananmunalla. Lisää omenaviipaleet. Ripottele hasselpähkinärouhe, kaneli ja SteviaSweet Jauhe pinnalle. Paista 200 °C uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Ainekset 2 annosta
2 1/2 dl | maitoa |
25 g | tuorehiivaa tai |
11 g | kananmuna |
1 | suolaa |
3/4 tl | sokeria |
1 tl | sokeria |
1 dl | SteviaSweet Jauhe |
1 tl | kardemummaa |
1/2 dl | rypsiöljyä |
7 dl | vehnäjauhoja |
Voiteluun
Kananmunaa | |
Pinnalle
200 g | omenaa |
2 rkl | hasselpähkinärouhetta |
2 rkl | SteviaSweet Jauhe |
1 tl | kanelia |