Mango-Juustokakku
Ennakkoluuloton yhdistelmä: punajuurta ja kaakaopapuja – voimakkaan, kitkerän ja makean maun hurmaava liitto.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Peitä irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele massa vuoan pohjalle ja laita kylmään.
Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, SteviaSweet Jauhe ja puolet mangososeesta pikku hiljaa keskenään. Käytä apuna käsivatkainta, niin saat massasta tasaisen.
Purista liivatelehdet kuviksi ylimääräisestä vedestä ja lisää ne jäljellä olevan mangososeen joukkoon. Lämmitä seosta mikrossa tai kattilassa niin, että liivatelehdet sulavat. Kaada sose ohuena nauhana juustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kermavaahto kahdessa erässä. Kaada massa vuokaan ja anna sen hyytyä kylmässä 4 – 5 tuntia tai yön yli.
Valmista kiille. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta. Purista liivatelehdet kuiviksi ylimääräisestä vedestä ja sulata ne kuuman mangososeen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa ja nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen, siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele kauden hedelmillä tai marjoilla.
Ainekset 6 annosta
Pohja
150 g | sokerittomia keksejä tai täysjyväkorppuja |
3/4 dl | voita sulatettuna |
Täyte
3 | liivatelehteä |
2 dl | kermaa (38%) |
2 dl | makeuttamatonta mangososetta |
2 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | SteviaSweet Jauhe |
Kiille
2 dl | makeuttamatonta mangososetta |
1 1/2 | liivatelehteä |
Tarjoiluun
Tuoretta mangoa, ananasta, kiiviä tai sesongin marjoja |