Mango-Juustokakku

30 min.
268 kcal
SteviaSweet Jauhe

Ennakkoluuloton yhdistelmä: punajuurta ja kaakaopapuja – voimakkaan, kitkerän ja makean maun hurmaava liitto.

Ravintoarvot per annos

268
kcal
1126
kj
4
Proteiinia
19
Hiilihydraatit
20
Rasva

Valmistus

Peitä irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele massa vuoan pohjalle ja laita kylmään.
Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, SteviaSweet Jauhe ja puolet mangososeesta pikku hiljaa keskenään. Käytä apuna käsivatkainta, niin saat massasta tasaisen.
 
Purista liivatelehdet kuviksi ylimääräisestä vedestä ja lisää ne jäljellä olevan mangososeen joukkoon. Lämmitä seosta mikrossa tai kattilassa niin, että liivatelehdet sulavat. Kaada sose ohuena nauhana juustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kermavaahto kahdessa erässä. Kaada massa vuokaan ja anna sen hyytyä kylmässä 4 – 5 tuntia tai yön yli.
 
Valmista kiille. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta. Purista liivatelehdet kuiviksi ylimääräisestä vedestä ja sulata ne kuuman mangososeen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa ja nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen, siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele kauden hedelmillä tai marjoilla.

Ainekset 6 annosta

Pohja

150 g sokerittomia keksejä tai täysjyväkorppuja
3/4 dl voita sulatettuna 

Täyte

3 liivatelehteä
2 dl kermaa (38%) 
2 dl makeuttamatonta mangososetta
2 dl maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl SteviaSweet Jauhe

Kiille

2 dl makeuttamatonta mangososetta
1 1/2  liivatelehteä

Tarjoiluun

  Tuoretta mangoa, ananasta, kiiviä tai sesongin marjoja

Käytetty tuote: