Mansikka-raakakakku (vegaaninen)

20 min.
365 kcal
SteviaSweet Jauhe

Käytä pakastinta uunin sijaan: manteleita ja cashewpähkinöitä sisältävä vegaani mansikkakakkumme ilahduttaa kaikkia vegaaneja. Lyödäänkö vetoa?

Ravintoarvot per annos

365
kcal
1534
kj
14.5
Proteiinia
19
Hiilihydraatit
29.5
Rasva

Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä muutama tunti tai yön yli ennen kakun valmistusta.
 
Hienonna mantelirouhe, taatelit ja kookosöljy murumaiseksi massaksi tehokkaalla monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun (halkaisija 18-20 cm) irtopohjavuokaan.
 
Soseuta turvonneet cashewpähkinät, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Lisää mansikat, SteviaSweet Jauhe, sula kookosöljy ja suola. Sekoita kunnolla niin kauan, että seos on kermaista ja sileää. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun jäätyä 4-5 tuntia tai yön yli. Ota kakku pakkasesta ja irrota vuoasta. Anna sulaa noin tunti jääkaapissa. Koristele kakku mansikoilla, tuoreilla mintunlehdillä ja mantelirouheella.

Takaisin

Pohja

100 g mantelirouhetta
70 g (8-10 kpl) kuivattua taatelia
1 rkl sulaa kookosöljyä

Täyte

250 g cashewpähkinöitä
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
250 g mansikoita
2 rkl SteviaSweet Jauhe
4 rkl sulaa kookosöljyä
1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

100 g mansikoita
  mintunlehtiä
  mantelirouhetta
Takaisin