
Mansikka-raakakakku (vegaaninen)
Käytä pakastinta uunin sijaan: manteleita ja cashewpähkinöitä sisältävä vegaani mansikkakakkumme ilahduttaa kaikkia vegaaneja. Lyödäänkö vetoa?
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä muutama tunti tai yön yli ennen kakun valmistusta.
Hienonna mantelirouhe, taatelit ja kookosöljy murumaiseksi massaksi tehokkaalla monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun (halkaisija 18-20 cm) irtopohjavuokaan.
Soseuta turvonneet cashewpähkinät, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Lisää mansikat, SteviaSweet Jauhe, sula kookosöljy ja suola. Sekoita kunnolla niin kauan, että seos on kermaista ja sileää. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun jäätyä 4-5 tuntia tai yön yli. Ota kakku pakkasesta ja irrota vuoasta. Anna sulaa noin tunti jääkaapissa. Koristele kakku mansikoilla, tuoreilla mintunlehdillä ja mantelirouheella.
Ainekset 8 annosta
Pohja
100 g | mantelirouhetta |
70 g (8-10 kpl) | kuivattua taatelia |
1 rkl | sulaa kookosöljyä |
Täyte
250 g | cashewpähkinöitä |
½ sitruunan | mehu ja raastettu kuori |
250 g | mansikoita |
2 rkl | SteviaSweet Jauhe |
4 rkl | sulaa kookosöljyä |
1/4 tl | suolaa |
Tarjoiluun
100 g | mansikoita |
mintunlehtiä | |
mantelirouhetta |