
Mansikkatrifle
Trifle on brittiläisten jälkiruokien perikuva: palkitse itsesi kuninkaallisesti mansikoilla, mascarponella, pistaasipähkinöillä ja ripauksella kardemummaa.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Kuutioi leipä. Sekoita maito, SteviaSweet Crystal ja kardemumma keskenään laakeassa kulhossa. Lisää leipäkuutiot ja anna nesteen imeytyä niihin täysin.
Sekoita kerma, mascarpone, SteviaSweet Crystal ja vanilja keskenään. Vaahdota seos löysäksi vaahdoksi. Kasaa trifle noin 1 litran vetoiseen kulhoon kerroksittain lohkottujen mansikoiden kera. Nosta kulho kylmään ja anna makujen tasaantua tunnin ajan.
Koristele trifle juuri ennen tarjoilua. Leikkaa loput mansikat lohkoiksi ja asettele triflen pinnalle yhdessä pistaasimurun ja tuoreiden mintunlehtien kanssa.
Ainekset 6 annosta
400 g | tuoreita mansikoita |
100 g | vaaleaa leipää |
1 dl | maitoa |
2 rkl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
2 dl | kermaa (38%) |
250 g | mascarponejuustoa |
3 rkl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | jauhettua vaniljaa |
Tarjoiluun
1 rkl | rouhittuja pistaasipähkinöitä |
tuoretta minttua | |