Marjoilla ja sitruunakreemillä täytetyt tuulihatut (Eclair-leivokset)

Sitruunatäyte
1 1/2 dl | kermaa 38% |
1 | kananmuna |
1 1/2 rkl | maissitärkkelystä |
25 g | SteviaSweet Crystal |
1/4 tl | vaniljajauhetta |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
Tuulihatut
3/4 dl | maitoa |
40 g | voita |
50 g | vehnäjauhoja |
2 | kananmunaa |
Tarjoiluun
400 g | tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita, punaherukkaa) |
Mittaa sitruunatäytteen ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa maito ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jauhot. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja se irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten (sähkövatkaimella). Lusikoi seos pursotinpussiin. Pursota taikinasta 10 pitkulaista (6-7 cm) tankoa leivinpaperille uunipellille. Paista keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kullanruskeita. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.
Halkaise jäähtyneet eclairet pituussuunnassa ja täytä sitruunakreemillä ja marjoilla.
Ravintoarvot per annos
146 | kcal |
616 | kJ |
3.5 | Proteiinia g |
9 | Hiilihydraatit g |
11 | Rasvaa g |
20 | Säästetyt kcal sokerista |