Mustikka-murupiirakka
Hae inspiraatiota herkullisista, sokerittomista SteviaSweet resepteistämme. Nauti elämästä ja lempiruuistasi ilman lisäkaloreita!
Ravintoarvot per annos
287
kcal
1205
kj
5
Proteiinia
19
Hiilihydraatit
21
Rasva
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
Vatkaa pehmeä voi, kananmuna ja makeutusaine sekaisin. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (24 – 26 cm) voilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Yhdistä ranskankerma, kananmuna ja makeutusaine keskenään. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele mustikat täytteen pinnalle. Nypi pehmeä voi, makeutusaine, kaurahiutaleet ja vanilja kulhossa. Ripottele seos piirakan pinnalle ja paista 30 – 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Ainekset 8 - 10 annosta
Pohja
| 100 g | pehmeää voita |
| 1 dl | SteviaSweet Jauhe |
| 1 | kananmuna |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | kardemummaa |
Täyte
| 200 g | ranskankermaa |
| 1 | kananmuna |
| 1/2 dl | SteviaSweet Jauhe |
| 200 g | tuoreita mustikoita 4 dl |
Kauramuru
| 50 g | pehmeää voita |
| 1/2 dl | SteviaSweet Jauhe |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | vaniljasokeria |
