Mustikkainen jogurtti-juustokakku

Pohja
150 g | digestive-keksejä |
75 g | voita |
Täyte
5 | liivatelehteä |
150 g | mustikoita |
1 dl | kylmää vettä |
2 dl | rasvatonta kreikkalaista jogurttia |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1/2 | vaniljatanko |
Koristeluun
1 | liivatelehti |
1/2 dl | kylmää vettä |
1/2 | vaniljatanko |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
100 g | mustikoita |
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Laita vuoka kylmään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Soseuta mustikat ja 100 ml vettä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Säästä puolet koristehyytelöä varten.
Sekoita kreikkalainen jogurtti, tuorejuusto, SteviaSweet Crystal, puolet vaniljasta ja puolet mustikkasoseesta keskenään. Käytä apuna sähkövatkainta, niin saat massasta tasaisen.
Purista liivatelehdet kuivaksi ylimääräisestä vedestä ja lisää ne jäljellä olevan mustikkasoseen joukkoon. Lämmitä seosta mikrossa tai kattilassa niin, että liivatelehdet sulavat. Kaada kuuma sose ohuena nauhana juustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja anna sen hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Koristele kakku, kun se on hyytynyt muutaman tunnin. Liota liivate kylmässä vedessä pehmeäksi. Kiehauta vanilja ja vesi. Purista liivate kuivaksi vedestä ja lisää se kuumaan nesteeseen. Lisää mustikat ja SteviaSweet Crystal. Lusikoi seos kakun pinnalle ja anna hyytyä.
VINKKI! Kakun voi valmistaa myös vadelmista tai kirsikoista.
VINKKI! Koristehyytelön voi korvata tuoreilla marjoilla.
Ravintoarvot per annos
252 | kcal |
1060 | kJ |
5.5 | Proteiinia g |
20 | Hiilihydraatit g |
17 | Rasvaa g |