Nopea kasvisramen sokeriton
Vegetaarinen ramenkeitto valmistuu hetkessä, ja inkivääri ja chili antavat sille miellyttävää potkua. Suo itsellesi tämä japanilainen nautinto jo tänään!
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi lastuiksi. Leikkaa herkkusienet neljän osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Kypsennä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää porkkanat, herkkusienet ja kasvisliemi. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Sekoita riisiviinietikka, soijakastike, misotahna ja SteviaSweet Crystal keskenään.
Kuutio tofu ja halkaise paksoi kuuteen osaan. Lisää ne kuumaan liemeen yhdessä nuudelien kanssa ja keitä 4-5 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää maustekastike ja tarkista maku. Lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
Annostele nuudelit syville lautasille tai suuriin kulhoihin. Kauho päälle tofua, porkkanoita, herkkusieniä ja paksoita. Lisää lientä sen verran, että nuudelit peittyvät.
Viipaloi kevätsipulit ja chili ohuiksi renkaiksi ja ripottele annosten pinnalle.
Ainekset 8 annosta
2 isoa | porkkanaa |
200 g | herkkusieniä |
4 | valkosipulin kynttä |
4 rkl | raastettua tuoretta inkivääriä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1,5 dl | kasvislientä |
3/4 dl | riisiviinietikkaa |
1/2 dl | soijakastiketta |
2 rkl | misotahnaa |
1 1/2 rkl | SteviaSweet Crystal |
300 g | kiinteää tofua |
150 g | paksoi-kaalia |
200 g | ramen- tai vehnänuudeleita |
suolaa |
Tarjoiluun
kevätsipulia | |
tuoretta chiliä |