Nopea kasvisramen sokeriton

15 min.
230 kcal
SteviaSweet Crystal

Vegetaarinen ramenkeitto valmistuu hetkessä, ja inkivääri ja chili antavat sille miellyttävää potkua. Suo itsellesi tämä japanilainen nautinto jo tänään!

Ravintoarvot per annos

230
kcal
966
kj
12
Proteiinia
30
Hiilihydraatit
6.5
Rasva

Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi lastuiksi. Leikkaa herkkusienet neljän osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Kypsennä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää porkkanat, herkkusienet ja kasvisliemi. Anna kiehua 10-15 minuuttia.

Sekoita riisiviinietikka, soijakastike, misotahna ja SteviaSweet Crystal keskenään.

Kuutio tofu ja halkaise paksoi kuuteen osaan. Lisää ne kuumaan liemeen yhdessä nuudelien kanssa ja keitä 4-5 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää maustekastike ja tarkista maku. Lisää ripaus suolaa tarvittaessa.

Annostele nuudelit syville lautasille tai suuriin kulhoihin. Kauho päälle tofua, porkkanoita, herkkusieniä ja paksoita. Lisää lientä sen verran, että nuudelit peittyvät.

Viipaloi kevätsipulit ja chili ohuiksi renkaiksi ja ripottele annosten pinnalle.

Takaisin

2 isoa porkkanaa
200 g herkkusieniä
4 valkosipulin kynttä
4 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1,5 dl kasvislientä
3/4 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl misotahnaa
1 1/2 rkl SteviaSweet Crystal
300 g kiinteää tofua
150 g paksoi-kaalia
200 g ramen- tai vehnänuudeleita
  suolaa

Tarjoiluun

  kevätsipulia
  tuoretta chiliä
Takaisin