
Omenachutney (vegaaninen)
Omenachutney on täydellinen lisuke lihalle, grilliruoalle ja juustolle. Itse tehtynä tämä hedelmäisen mausteinen lisä maistuu parhaalta. Ryhdy toimiin!
Ravintoarvot per annos
38
kcal
162
kj
0.5
Proteiinia
7.5
Hiilihydraatit
1
Rasva
Valtismus
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää omenakuutiot ja omenaviinietikka. Peitä kattila kannella ja kypsennä omenakuutioita 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
Kun omenat ovat pehmenneet, lisää SteviaSweet Jauhe, mausteet ja rusinat. Kiehauta seos.
Tarjoa jäähtyneenä liha- ja grilliruokien sekä juustojen lisukkeena.
Ainekset 14 annosta
450 g | omenaa (hapan lajike) |
1 | sipuli |
1 | valkosipulin kynsi |
1 rkl | tuoretta inkivääriä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1/2 dl | omenaviinietikkaa |
2 dl | SteviaSweet Jauhe |
1/2 tl | suolaa |
1/2 tl | kanelia |
1 dl | rusinoita |